2013. július 14., vasárnap

Arata Kangatari


Arata kiközösítések áldozata lett. Folyamatosan szekálják, bántalmazzák és hasonlók. Egy nap valamilyen módon helyet cserélt egy másik világban lévő Arataval, akit ráadásul gyilkossággal vádolnak. Eddig nem is lenne probléma, de a cserét senki nem veszi észre mivel külsőre nem változtak meg csak a belső tulajdonságaik lettek mások.
Nos mit is mondhatnék róla? Az elején nem tetszett aztán megtetszett, de marha gyenge az egész. Nagy vonalakban feldolgozták a manga elejét és ennek az lett a vége, hogy kaptál egy nagy semmit. Nagyjából megismerted a történetet, a szereplőket és a világot, de semmi érdemlegeset nem csináltak. Aztán ott volt még a Hinohara-Kadowaki konfliktus aminek még lett is volna valami értelme, ha nem így csinálják meg. Most őszintén, ha megláttuk Kadowakit semmi mást nem láttunk, mint hogy egy elmeháborott ki akarja nyírni főhősünket, valami légből kapott indokkal, amit nem magyaráz meg. Aztán ott voltak a harcok is amik akcióhiányban szenvedtek: Aratat mindenki a legerősebb támadásával sújtotta, de a Tsukuyo-ja ideig-óráig védte, mert ugye véletlenül sem támadó kard az övé, aztán a bizalom erejével valahogy mégis nyert.
A vacak történet mellé szar karakterek is dukálnak. Rengeteg szereplőt felsorakoztatott az anime, annyit, hogy még egy 24 részes is megirigyelné őket. Hinohara úgy- ahogy átment jellemfejlődésen, de messze nem olyan látványosan. Kadowaki érdekes ellenség is lehetne, ha nem egy pszichopatának lenne megcsinálva. Kannagi a tipikus megtért gonosz, de vele semmi gond. Kanate feladata sem volt sok, egyszer megmentette Aratáékat oszt csá.  Kotoha is teljesen tucatkarakter akibe a főszereplő beleszeret. Van még egy fontos szereplő, Akachi, de csak a múltját tudtuk meg, szóval nem szerepelt sokat, ami nagy kár. A másik Arata is keveset szerepelt, de jobb főszereplőnek tűnt, mint Hinohara.
A grafika nagyon vérszegény lett, mostanság valahogy többet várnék el. Az openinget egészen megszerettem, az endinget meg egyszer ha végighallgattam és a többi zene sem volt kiemelkedő.
Nekem igazából tetszett, de rémesen gyenge lett. Ezenfelül feldolgozták a nagy semmit, remélve, hogy jobban fogy majd a manga. Lényeg, ami lényeg, folytatás nélkül nem ér semmit ez az egész.
Nagyon gyenge 6/10.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése