2013. március 18., hétfő

High School Debut

Legújabb befejezett élőszereplős filmem a High School Debut vagy más néven a Koukou Debut. A történet mangaként látta meg a napvilágot amelyet Kazune Kawahara írt és illusztrált, 2003 és 2008 között. Összesen 52 fejezetet, azaz 12 kötetet élt meg, hat light novel is készült belőle.

Maga a történet igen egyszerű. Adott egy remek softball készséggel és rettenetes stílusérzékkel megáldott lány, Haruna. Mi a vágya? Egyértelműen az, hogy csinos legyen és hogy barátot szerezzen magának, de hát nem megy az olyan könnyen. Másik főszereplőnk Yoh. Tipikus szépfiú karakter, aki utálja a lányokat, persze ennek is megvan az oka. Első találkozásuk egy parkszerűségben van. Másnap Haruna barátnőjének a száját valami olyasmi hagyja el, hogy "Miért nem találsz magadnak egy edzőt, aki megtanítja neked, hogyan vonzd a férfiakat?" Haruna egyszerre arra a fiúra gondol akivel találkozott, de hát nem látja sok értelmét a dolognak mivel nem ismeri a fiút. Mit ad Isten ebben a pillanatban kiderül, hogy Yoh barátunk is ugyanabba az iskolába jár, mint Haruna. Lánykánk egyszerre utánafut és megkéri, hogy legyen az edzője. Yoh nem megy bele egyszerre, több napi nyafogás kellet neki mire belement... Közben több szereplőt is megismerünk, például Yoh húgát és barátait valamit a bizonyos ex-barátnőt is.
A filmről meg csak annyit, hogy a mangához nem sok köze van. 12 fejezetet olvastam el belőle, de kb. csak ezt a 12 fejezetet láttuk vissza egy két plusszal megspékelve. Ettől függetlenül ezt érzem az egyik legjobb live actionnak amit eddig láttam, ami nem igazán sok :P 
2011-es műhöz képest ez effektek hihetetlen gagyik voltak, de ennyit még semmin sem nevettem :'D Hihetetlen mekkora baromságok voltak benne. És a szereplőkről még nem is beszéltem. Ha ez a divat Japánban én soha nem akarok oda elmenni xD Ahogy egy két szereplő kinézett... Az arcom a könnyesre sírt és az OhGodWhy? állapot között volt.
Röviden ennyi amit mondani akartam :D Pontozásilag pedig meg merem kockáztatni az 5/5-öt :D

A mangához pedig összehasonlításképp: Fumi, Assa, YohHaruna, Asaoka, Mami.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése