2013. március 28., csütörtök

Fairy Tail - A film

A Fairy Tail még az amúgy is népszerű shounen animék között is híres, így elkerülhetetlen volt egy mozifilm is hozzá, amit tavaly augusztusban követtek el.

Történetünk elején egy misztikus helyen vagyunk. Nem beszélnek csak képeket látunk az ott történtekből. Egy ünnepség közepén letámadják új szereplőnket Eclairt és a többi ott lévő embert. Hamar menekülőre fogják, de csak Eclair menekült meg, akire egy feladatot bíznak...
Hirten ugrunk egyet és a megszokott kis csapatunkat láthatjuk munka közben. Mint mindig most is elrontják feladatukat és fizetség nélkül térnek haza. Mikor újra Magnoliába érnek Lucy először inkább hazamenne, mint a céhbe, így elválnak. Lucy hazafelé menet találkozik egy lánnyal(Ecleairrel), aki hirtelen összeesett. Elviszi őt a céhbe, majd kérdezősködni kezd. Eclair nem nagyon akar mondani semmi "felesleges" dolgot, mivel úgysem rájuk tartozik, de azt elmondja, hogy utálja a mágusokat. Még egy kis ideig ott maradt a céhnél, de hamar lelép mondván neki el kell jutnia egy szörnyekkel teli erdőbe. El is indul, de Lucy hamar utánamegy és elkezdi győzködni, hogy veszélyes, de ha mindenképp menni akar majd ő megvédi. Ekkor megjelenik az egész csapat és együtt indulnak el...

A történet végig fordulatos legalább is engem meg tudott lepni, de azért voltak benne kiszámítható részek is. A poénokat és a drámát megfelelően ötvözte, akárcsak a sorozat.

Grafikailag már nem hozta a sorozat színvonalát. Még az összképen is rontott szerintem. Olyan túl "nyálas" vagy nem is tudom milyen lett. 

A zenék a szokásos Fairy Tail-os OST-k. Semmi extra, de teljesen jók voltak azok is.

Összességében egy remek filmet láttam, ami teljesen hozta a sorozat hangulatát. Ahol kellet megnevettetett és ahol kellet megsiratott. Megérdemli a 9/10-et.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése