2013. március 8., péntek

Farkasgyermekek: Ame és Yuki

Hosoda Mamoru újabb lebilincselő és szeretni való története a Farkasgyermekek. Ahogyan a februári Mondóban is írták Magyarországon az évenkénti Anilogue Filmfesztiválon már bemutatták a nagyközönségnek, de mint például én, aki nem tud ilyen "exkluzív" rendezvényekre feljárni Pestre az kénytelen volt várni a BD-s kiadásra és a magyar feliratra.
Hosoda most a rendezői feladatok mellett az írói posztot is magára vállalta.  
A történetben Hana-t a fiatal egyetemista lányt és szerelmét a farkasembert ismerhetjük meg. A történet a Farkasgyermekek címet viseli, de mégis inkább az anya életét, döntéseit dolgozza fel amit Yuki mesél el nekünk.
Ookami először visszahúzódó a lánnyal szemben, de szépen lassan megnyílik neki. Mivel a történet körülbelül 10 évet ölel fel ezért a megismerkedésükre kapjuk a legkevesebb időt. Miután Ookami elmondja Hana-nak hogy farkasember a lány nem hagyja el, mivel neki mindegy, hogy ő micsoda amíg Ő az. Életük idilli lesz hamar jön az első gyermek Yuki, aki igazi kis buzgómócsing :) Nem is kell sokat várni míg jön az újabb gyermek aki Ame lesz. Ő az apjára hasonlít. 
Idilli életük akkor dől össze mikor Ookami meghal. Innentől Hana-nak egyedül kell megbirkóznia mindennel. A városi élet  nehézségei után leköltöztek vidékre -mondván ott nem zavarja őket senki- mégis sikeresebben be tudtak illeszkedni abba a közösségbe, noha az sem volt teljesen zökkenőmentes. Így az én szememben Hana egy példaértékű ember lett. Nem csak a döntéseivel, hanem elmondhatatlan nagy szeretetével és azzal, hogy soha nem adta fel pedig sokszor fordult rosszra a életük. Hihetetlen mennyi életerő szorult abba a nőbe! :) 
Na, de hogy a gyerekekről is szó legyen mindkettejük története nagyon jól elkülönült. Míg Yuki kiskorában igazi rosszcsont volt, serdülőkorban már mondhatni, hogy egy érettebb ember lett belőle. Igen ember. Mivel ő azt választota, hogy inkább emberként szeretne élni. Ame volt a visszahúzódobb és csöndesebb, magának való gyerek mégis szinte "megvadult" "felnőttkorára". Ő úgy döntött, hogy a farkas életet választja. Ezt Hana először nem szívleli, mert nem akarja elveszteni gyermekét mégis úgy dönt, hogy engedi elmenni mivel megígérte az apának, hogy úgy dönthetnek a gyerekek ahogy akarnak. :)

Nos a képi világ amolyan Ghibli-s, de mégsem az. Hosodára nagy hatással voltak Miyazaki filmjei  de semmiképp nem akarta lemásolni azokat.
A zenék lassúak és kellemesek és kellően drámaiak voltak, attól függően mikor hogyan kellet.

Lezárásképpen pedig csak annyit, hogy egy remek filmben volt részem ami kellően drámai volt. Nem tartom magamat olyan érzelgős típusnak mégis többször is elsírtam magamat rajta. :') Mint már mondtam Hana példaértékű lett a szemeben és a gyerekek is aranyosak voltak. Azt kell mondanom nem véletlenül aratott hatalmas sikereket több szempontból is.
Mindenből annyit kaptunk amannyit kellet és remekül lett kivitelezve. Én csak ajánlani tudom! :)
Meg merem kockáztatni a 10/10-et és a kedvencnek jelölést. Valamint tuti többször nézős darab!

3 megjegyzés:

  1. Nagyon meg szeretném nézni a filmet de nem találom sehol:(
    Te hol nézted? Esetleg nem tudod , hol tudnám megnézni vagy letölteni??

    VálaszTörlés
  2. Szia! Regisztráció után a http://animeseries.gportal.hu/ ról le tudod tölteni :)

    VálaszTörlés