2015. december 7., hétfő

Akagami no Shirayukihime

Nagyon vártam ezt az animét, mivel már volt vele egy kis ismerettségen: el akartam olvasni a mangáját még régebben, de nem volt hozzá túl sok magyarítás, aztán még annyira sem ment az angol, mint most.
Viszont, ha jellemezni akarom az egészet, akkor kicsit középszerű volt. Rettentő kellemes hangulata volt, a világ is érdekes volt, amibe elkalauzolt minket, de valahogy ennyi. A történet haladgatott előre, kicsit talán epizód centrikusnak is mondanám, a szereplők, akik között amúgy az első pillanattól kezdve megvolt a kémia, egyre jobban megismerték egymást, és így mi is őket. És talán ez is volt a célja ennek az évadnak, mivel eleve két évadosra jelentették be. A mindennapi történések és az ezekben lévő problémákat  az dobta fel egy kicsit, hogy az egésznek volt egy kis középkorias hangulata, a királyosdi miatt. És innen is fakadt az a pár probléma, ami akadt a történetben. Hiszen egy király meg egy gyógyszerész lány, hogy a viharba is keveredhetne össze. De például tök jól megoldották szerintem az első találkozást is, a továbbiakban pedig nagyon szimpatikus volt, hogy Shirayuki a saját erejéből kapaszkodott egyre feljebb. Mondjuk megjegyezném, hogy Zen azért így vagy úgy, de mindig segített neki, ami néha már picit zavart. Mert így pont, hogy nem tudott Shirayuki egyre önállóbb lenni. Mikor kezdtek alakulni köztük a  dolgok, nyilván nem örült mindenki, de legalább a fiatal kori szerelem elmaradt, mint megszokott klisé és a testvérektől és más méltóságoktól pedig hihetőbb a nemtetszés, még ha ez is azért elég megszokott. Itt kezdődött a "majdénmegmutatom" effektus, amit pélsául a Soredemo Sekaii wa Utsukushiiban is láthattunk, itt annyi különbséggel, hogy Zen részéről már beszélhettük szerelemről, de Shirayuki még elég gondolkozó félben volt, mivel maga sem tudta mit akar, szeretne. És ez is inkább a végére volt jellemző. Plusz pont, hogy a legtöbb animében azt sem igazán lépik meg, hogy bevallják az érzéseiket, itt több csók is elcsattant, és mondhatni össze is jöttek... és ez csak az első évad volt! :D Konkrét lezárása is ez lett, viszonylag meg is állná a helyét, de kíváncsian várom a következő évadot is.
A karakterek annak ellenére, hogy viszonylag jók és érdekesek voltak, mégsem voltak többek egy- egy tucatkarakternél. Itt van Shirayuki, akit már csak a hajszíne miatt is kikiáltották az új Yonának, pedig nem. Kétségtelenül jó jelleme volt, lázadozott, cselekedett magától is, határozott is volt azért, de egyedül még mindig életképtelennek tartom. Messze nem lett olyan erős karakter, mint amennyire vártam, hogy majd lesz belőle. Zen azért is volt kedvelhető, mert, ahogy Shirayuki is többször elmondta, igazán törődött a népével, jót akart mindenkinek. Ezzel ellentétben lázadó is volt, fel akarta fedezni a világot meg ilyenek. Ilyen csupajóság. DE, mégis úgy éreztem, hogy kezdett görcsösen függeni Shirayukitól. Már túlságosan is. Ez meg szinte azt éreztette, hogy hiába akar ő magának szabadságot, Zen már a jelenlétével befolyásolta a történéseket, amik kihatottak rá. Kicsit too much volt. Ettől függetlenül, amúgy mindketten jó karakterek voltak, csak ezek úgy szúrták picit a szemem. Ahogy elnéztem a MAL-t Obi nőtte még ki magát main karakterré, bár most még inkább harmadik kerék volt, gondolom a kövi évadban picit több galibát okoz, de lehet, hogy tévedek. Kiki és Mitsuhide külön- külön is remek szereplők voltak és együtt is nagyon adták, ők amolyan humorforrások voltak, ahogy szinte szülői szigorral próbálták terelgetni Zent az életben, de közben pedig remek barátai és csatlósai is voltak neki. Szeretem az ilyen karaktereket.
A Bones szerintem igazán kitett magáért, nagyon szépek voltak a rajzok és az a sok sok szín. Tetszett. Az op-ed páros terén viszont nem vagyok már ilyen pozitív, kicsit sem tetszettek, nekem túl nyálas volt. Pedig aztán néha én is hallgatok ám olyanokat, hogy más csak nézi, hogy ezt hogy :'D
Összességében: cuki, nyugis, shoujos slice of life, ahol nem kellett aggódni igazán semmin, csak élvezni. A karakterek is éppen csak kerülgették egymást, de ettől függetlenül már most az első évadban meglépték azt, hogy összejöttek. 7/10-et simán megérdemel és köszönthetjük ismét őket a 2016-os téli szezonban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése